Summer-Ready #2: Ontharen deel 1 - benen




















Haar, we hebben het bijna overal. Niet zo gek, we stammen af van de apen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei middeltjes en manieren om het weg te halen. Want zeg nou zelf, jij hebt ook liever mooie gladde haarloze benen ;). In dit artikel doe ik deel 1, benen. Omdat het anders veel te lang word.

Benen
Van die mooie glanzende en zachte benen, dat willen we allemaal wel. Er zijn verschillende methodes om benen te ontharen:













Scheren, zonder twijfel de meest gebruikte methode. Het fijne is, is dat het lekker snel en meestal pijnloos is. Je haalt het haar tot op de huid weg. Maar het haartje en de haarwortel blijven lekker zitten. Na 1 dag krijg je stoppeltjes. Dat komt doordat het haar is afgesneden wordt. Je hebt ook nog de kans dat je pukkeltjes krijgt en er irritatie oploopt, de haren door veel scheren stugger en dikker worden en moeilijker weg te krijgen zijn en je met het scheermesje in je been snijdt. Voor je benen is het dus niet de meest effectieve methode.

Tijdens het Epileren haal je net zo gemakkelijk als met het scheren de haartjes weg. Maar het voordeel is dat je het hele haartje+de haarwortel verwijdert. De haartjes zullen dus veel langer weg blijven en wanneer ze terug komen, geen vervelende stoppeltjes zijn.  Soms, bij langdurig epileren, komen ze zelfs helemaal niet meer terug. Helaas is deze methode wat prijziger. Je hebt epileer apparaatjes voor thuis,  v.a. ongeveer 30,-. Maar ook kun je een dure behandeling bij een schoonheidssalon laten doen. Dan worden de haarwortels verbrand en komen ze niet meer terug, ook wel laseren genoemd.














Harsen, het woord wordt denk ik automatisch gekoppeld aan pijn. Maar het resultaat is heel fijn. Gemiddeld blijven de haartjes zo,n 4 weken weg en komen terug met een zachte punt. Het is ook nog eens heel betaalbaar en je kunt het zelf doen! Mijn voorkeur gaat denk ik hiernaar, hoewel ik het nog nooit gedaan heb. Maar misschien komt daar wel verandering in. Het lijkt me ideaal om voor vakantie te doen omdat ze dan de hele vakantie wegblijven.
Je hebt verschillende methodes. Harde hars moet worden verwarmd en wordt dan aangebracht op de gewenste plek. Daarna wordt het hard en kan je het zonder strips eraf halen. Dit wordt vooral gebruikt voor gezicht, oksels en de bikinilijn. Vloeibare hars wordt ook verwarmd en en met een spatel dun op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. Daarna leg je een strip op de hars en trek je die heel vlug tegen de haargroei in eraf. Dan heb je nog de strips. De hars is er al op aangebracht en wordt door het wrijven met je handen een beetje verwarmd en werkt verder hetzelfde als vloeibare hars.

Als laatste, ontharingscrème. Hierbij wordt de haar tot de huid `weggebrand`. Dit is ook weer tijdelijk en pijnloos, maar niet iedereen kan tegen dit chemische spul. Probeer het dus eerst uit op een klein stukje huid, voor je straks met rood geschroeide benen rond loopt.

 Ook deze keer heb ik weer een collage gemaakt met goed beoordeelde producten:
























 1. Braun 5560 Ladyshave - 45,-
Toevallig heb ik deze weleens gebruikt omdat mijn moeder deze heeft. Heeft twee standen en een extra opzet wat op een extra grof schuurpapiertje lijkt wat erg handig is.
2. Gillette Venus Divine - 11,95
Geen geld voor een scheerapparaat? Koop dan dit goed beoordeelde scheermesje.
3. Kruidvat Ontharingsstrips Body - 3,99
Geen zin om zelf hars te maken? Koop deze low-budget ontharingsstrips van Kruidvat. 
4. Veet 3-minuten ontharingscrème droge huid - 2,93
Lekker snel als je geen scheer apparaat of mesje hebt. 
5. Gillette Venus Satin Care Shave Gel Sensitive
Je wilt geen wondjes op je benen, dus gebruik deze zachte scheergel. 

Sorry dat het artikel zo laat kwam. Maar het was erg veel werk om alles te schrijven en op te zoeken enz. Hopelijk vonden jullie het wel leuk ;). 


Photobucket

Tidak ada komentar:

Posting Komentar