Summer-Ready #1: Scrubben







De zomer is nu echt binnen handbereik. Voor veel van ons geld dat we straks nog even moeten knallen in de toets week. Maar daarna is school voor dit jaar weer voorbij. Lekker anderhalve maand he-le-maal niks doen en misschien zelfs op vakantie. Heb alvast wat zomer voor-pret met een reeks Summer-Ready voorbereidings tips. Vandaag: Scrubben.

Waarom scrubben?
Wanneer je scrubt haal je de dode huidcellen weg. Dit doe je normaal al een beetje automatisch en door het schuren van je kleren, maar hiermee help je je huid extra mee. Door het scrubben wordt je huid weer lekker zacht, wordt je sneller bruin+zelfbruining wordt mooier  en je doorbloeding is ook beter. Dus scrubben die boel en maak van je doffe huid weer een zachte en stralende huid.

Bij het scrubben van het gezicht verwijder je ook weer de dode huidcellen en verbetert de doorbloeding, maar je vermindert ook puistjes en mee-eters. Concentreer je op de T-zone. Ga niet heel hard boenen! Je gezicht blijft gevoelig en doe het al helemaal niet op gevoelige plekjes als je wallen.

Soorten
Voor lichaam, voeten, handen en gezicht heb je verschillende scrubs. En ook weer daaronder heb je verschillende scrubs, droge huid, tegen puistjes enz. Kijk dus eerst wat voor scrub voor jou het beste is en ga er daarna pas een kopen. Ook is het handig om eerst een paar reviews te lezen, zo weet je zeker dat je niet je geld verspild. Hier een paar goede scrubs in een collage, klik voor het originele formaat:


























1. Kruidvat Body Fruit Coconut&Shea Body Scrub - 2,89
 Een lekkere low-budget scrub die het goed doet. Deze heb ik namelijk zelf ook. Heeft ook nog eens een heerlijk zomers geurtje voor dat zomer-gevoel.
2.Inecto Pure Coconut Body Scrub - 4,99
Een hele populaire body scrub met ook weer dat zomerse kokos geurtje. Heeft lekker veel en groffe scrub deeltjes en doet het ook weer heel goed.
3.Dr. Van Der Hoog Clear Skin Scrubgel - 8,69
Een iets duurdere gezichtsscrub, waar de meningen wel heel positief over zijn. De tube gaat lang mee dus misschien wel de moeite waard.
4.Rituals Yogi Secret Foot Scrub - 10,90
Weer terug naar die zachte babyvoetjes van vroeger? Gebruik dan deze frisse scrub en geef je voeten een lekker massage.
5.Bourjois Maak Me Weer Zacht Douche Scrub - 2,99
Met deze leuke naam zit het vast goed met deze scrub van Bourjois. Bourjois is sowieso geen slecht merk en in dit geval ook zeker niet duur.
6.The Body Shop Shea Body Scrub
Dit voedende Shea goedje zit een leuke pot. Shea is een product dat heel voedend en fijn is voor de droge huid.

Hoe?
Scrubben is goed voor je huid, maar overdrijf het niet. Heb je een gevoelige huid, doe het dan ong. 2 keer per maand. Een vette huid, dan kan het vaker. Je kan ook even kijken wat voor jou het beste werkt.
Je kan het best lang scrubben inplaats van heel hard, anders irriteer je alleen maar. Het is ook goed om over droge plekjes als ellebogen en knieĆ«n wat meer aandacht te besteden.  
Er zijn ook verschillende tools om het gemakkelijker te maken. Zoals de scrubhandschoen, die zijn totaal niet duur en gewoon bij de drogisterij te koop.















Do it yourself!
Een scrub is natuurlijk typisch iets wat je heel goed thuis kan maken. Dus steek je handen uit je mouwen en ga lekker zelf aan de slag. Ook heel leuk om als cadeau te geven!
  • Last minute scrub? Pak de olijfolie en zout uit de keukenkastjes en maak heel snel een toch verzorgende scrub. Voeg bij een beetje olijfolie zout, hoeveelheid naar keuze, toe en klaar is je scrub. Gebruik bij gevoelige of droge huidjes suiker inplaats van zout.
  • Last minute, maar toch iets verzorgender en heb je een shower cream: Meng dit of eventueel bodylotion, met suiker/zout en scrubben maar!
  • Meer een zoet type, gebruik dan honing met suiker. De honing maakt je huid super zacht en deze scrub kan je ook nog eens overal gebruiken.
  • Voor variatie: Melkpoeder bij de olijfolie scrub, dat zorgt voor een zacht huidje. Heb je nog een etherische olie liggen? Dat is ook erg lekker om er bij te doen!
Vinden jullie dit een leuke rubriek en zal ik het vaker doen, tell me! En niet vergeten na het scrubben je huid nog even lekker te verwennen met een body lotion of butter.

Photobucket 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar