5 Facts&tips about nails

1 Vijl nooit in de heen-en-weer beweging, dat is heel erg slecht voor je nagels! Vijl liever een kant op.

2 Eindelijk weer lange nagels, en dan zit er weer een scheur in je nagel. Niet afknippen of afscheuren!
   Hoe ga je te werk:
- Pak als eerst natuurlijk een (ongebruikt) theezakje en knip deze open. Haal nu alle thee eruit.
- Als het goed is heb je nu een vel met theezakjes papier. Kijk hoe groot het stukje moet worden door het op je nagel te leggen en knip dat af.
- Doe nu een laagje base coat/transparante nagellak op en laat dit niet drogen! Leg het uitkeknipte stukje op je natte nagel en druk alle bubbeltjes via de zijkant weg met bijv. de achterkant van een nagelvijl.
- Nu kun je nog met een stuk plastic alles goed aandrukken. Laat het daarna drogen.
- Als laatste doe je nog een laagje base coat/transparante nagellak eroverheen. En als er nog wat uitsteekt knip en vijl je dat af.
   Nu ben je klaar en kan je gewoon nagellak eroverheen doen

3 Geen tijd of geduld om je nagellak te laten drogen? Doe ze dan in een bakje koud water. Op koude handen droogt de nagellak beter en nagellak stolt als het ware in water. Maar pas wel op, misschien is het nog een klein beetje nat als je ze er uit haalt. Het duurt namelijk 6 uur voor dat je nagellak geheel droog is. 
Er zijn ook speciale middeltjes voor. Zoals de quick dry drops van Essence, of de quick dry spray van Essence.

4 Iedere maand groeien je nagels ongeveer 3 millimeter. Je teennagels groeien nog minder, dat komt omdat ze minder zon en lucht krijgen. Daarom groeien je nagels in de zomer net iets sneller.

5 Heb je hele witte of blauwe nagels? Dan heb je een slechte doorbloeding. Als je rookt worden ze geel, dat is natuurlijk niet echt mooi. Maar het kan ook komen doordat je veel nagellak of geen base coat gebruikt.

Vera

Tidak ada komentar:

Posting Komentar